Handwriting – Storslagent fra ungt geni

Handwriting – Storslagent fra ungt geni

18-årige Connor Kirkby-Long, alias Khonnor, har ikke ligget på latsiden. Før denne fullspilleren så dagens lys har han gitt ut to Eper på internett, og jobbet i herdig med å eksperimentere med utradisjonelle uttrykksformer. Og dette er et arbeid som har gitt strålende resultater ettersom Handwriting er en alt annet enn forutsigbar plate.

Det ikke så lett å putte ham i bås, men må det gjøres er det mest naturlig med en plassering sammen med glitrende prosjekter som Mûm, Postal Service, Sonic Youth og The Smiths. Låtene snirkler seg rundt nedstrippede, men kompliserte arrangementer, og gir antydninger til gåsehud gang på gang på gang. Jo mer man hører på dette, jo desto klarere blir det at Khonnor er en artist med uforsvarlig store mengder talent å jobbe med.

I utgangspunktet høres det spinkelt ut med den lavmælte gitarklimpringen akkompagnert med en sår vokal ispedd en liten dose elektronikk. Men er det noe dette ikke er, så er det spinkelt! Tvert i mot er det noen av det mest sammensatte og interessante som har kommer på plate på veldig lenge. Han tar i bruk små elementer av støy, putter den opp i en kjele med popperfeksjonisme, og tilfører en dimensjon av tristesse som gjør han til en indiemusikkens aller mest interessante aktører i dag.

Og det ikke så mye fiksfakseri i det han bruker av instrumenter heller. En gammel PC, en sliten mikrofon og en medtatt PC-høyttaler, er alt han har brukt i prosessen for å presse ut denne storslagne debutlangspilleren. Enkle instrumenter og verktøy har altså nok en gang laget lekker og avansert musikk. Noe som igjen bekrefter at det enkle er ofte å foretrekke fremfor det vanskelige.

NB:
Den 17. mars entrer Khonnor scenen på blå i Oslo, i selskap med Junior Boys. Det kommer til å bli en ekstremt vakker og følelsesladet affære, så ta med lommetørkle for sikkerhetsskyld…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.