Doedskvad – Verdig avslutning for Taake

Doedskvad – Verdig avslutning for Taake

Selv om Taake har gitt ut tre spennende fullengdere, har de sjeldent vært i søkelyset. Hjernen bak bandet kaller seg Hoest, en mann som åpenbart har hentet mye inspirasjon fra norske folketoner i sitt arbeid med Taake.

Doedskvad, som er innspilt i erverdige Grieghallen studios, inneholder låtene Hordalands Doedskvad I – VII, og preges i stor grad av trollske stemninger, bygget rundt grumsete harmonier og oppfinnsomme riff. Dette sørger til sammen for at Taake har et helt særegent uttrykk som gjør utgivelsene svært friske, sammenlignet med mange andre band i samme sjanger.

Et godt eksempel på dette er det åtte minutter lange mesterverket Hordalands Doedskvad IV, et spor som inneholder alt man kan ønske seg fra et svarmetallband: Hamrende trommer, skumle stemninger og noen utrolige gitarharmonier som gjemmer seg langt bak i det skitne lydbildet.

Det er trist dersom bandet legges på hyllen for all fremtid, for vi trenger flere band som klarer å føre helnorsk svartmetall, som Hoest skriker før første låt, mot nye og spennende retninger.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.