Tretten sanser og en bunke med hits

Tretten sanser og en bunke med hits

– Vi har aldri vært i Norge før, men det skal bli skikkelig kult, sier bassist Adam entusiastisk på spørsmål om de ser frem til å besøke Oslo.
– Det nærmeste vi har vært er Island, hvor vi spilte inn videoen til Thru The Glass, legger han til.

Fotograf: Thomas OlsenVi møtte Adam Wilson (bass), Tom Welham (gitar) og Will South (gitar/piano/vokal), tre fjerdedeler av kvartetten som kunne vært Coldplay og Keanes musikalske fettere, i Glasgow i forbindelse med deres første ordentlige turne. Over halvparten av konsertene er blitt oppgradert til større spillesteder på grunn av uventet stor pågang fra publikum, og nesten alle datoene er utsolgt. I mai spiller de ekstrakonserter.
– Klart vi er overasket. Men på en veldig veldig hyggelig måte, ler gutta.

Men Thirteen Senses er på ingen måte ferske på scenen. De har spilt seg oppover fra lokale puber i Cornwall, hvor de kommer fra, til å varme opp for band som Embrace, Starsailor, The Charlatans, Elbow, Gomez og Keane. Men nå står altså deres eget navn øverst på plakaten.

Ikke ordentlig band, ennå
Men tross all medgang har ikke gutta mistet bakkekontakten. Det hele virker fortsatt litt uvirkelig skal vi tro bandet:
– Det er veldig rart. Vi har en svær turnebuss og et stort crew som jobber for oss. Men det er fortsatt vanskelig å se på seg selv som et ordentlig band. Vi ser fortsatt på andre og tenker ”de er et skikkelig band”. Men vi har jo gitt ut et album, og er ute på vår egen turne, så følelsen kommer vel snart, tror Adam.

Thru The Glass var også låta som virkelig fikk fart på bandets karriere, og singelen havnet blant de tyve mest populære låtene på britiske hitlister i fjor høst. Albumet ble opprinnelig lansert i september i fjor, men på grunn av videre suksess med singler som Do No Wrong og Into The Fire valgte plateselskapet å relansere debutalbumet i januar.

Det er Will som er hjernen bak bandet. Han skriver låtene, spiller gitar og piano, og synger. Men bandet samarbeider tett om å utvikle lydbildet og hvilken retning bandet går.
– Hvis du ser på musikken som et kunstverk, kommer jeg opp med konseptet, lager en skisse og så fargelegger vi det sammen, forklarer Will.

Tar vare på fansen
Bandet ønsker også å ta vare på sine fans, og på hjemmesiden har de arrangert konkurranser hvor man kan møte bandet backstage, og også invitert til små ”hemmelige” konserter. De prater mer enn gjerne med fans etter konsertene også:
– De kjøper albumene og kommer på konsertene så det er det minste vi kan gjøre, er bandet enige om.
– Som fan selv så vet jeg hvor spennende det er å møte idolene sine, legger Will til.

– Vi har laget musikk for oss selv såpass lenge. Men det er først når den er utgitt på plate og folk kommer bort til deg for å snakke om låtene at man forstår man har laget noe som også andre har stor glede av. Det er sprøtt å se hvor mange forskjellige folk som setter pris på musikken vår, alt fra barn til eldre, og hele familier. Det er helt vannvittig, fortsetter Adam.

Perfeksjonister og kontrollfriker
– Vi diskuterer alltid med management og plateselskap hvilke låter, remikser Fotograf: Thomas Olsenog B-sider som skal med på album og singler. Det var noen låter selskapet var desperate etter å få spilt inn, som vi ikke følte noe for. Så det ble det ikke noe av. Til syvende og sist vi kan ikke spille inn noe vi ikke liker, sier Tom.

De tror også de er blitt gitt frie tøyler på grunn av den selvfinansierte demoen de sendte ut i 2001 og fikk platekontrakt med.
– Det var såpass god kvalitet på innspillingen at plateselskapet rett og slett elsket den. Kvaliteten var noe av det beste de hadde hørt på lenge. Så de forsto at vi kunne fikse en del ting på egenhånd. Så vi har ingen som kikker over skulderen vår for å kontrollere eller manipulere det vi holder på med, forklarer Adam.

I slutten av mars blir albumet sluppet i Norge, samtidig kommer bandets fjerde singel The Salt Wound Routine ut i Storbritannia. I april besøker bandet også Norge for første gang.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.