Natur – Naturlig syntetisk pop

Natur – Naturlig syntetisk pop

Kong Sverre, eller Sverre Thorstensen som han egentlig heter, har laget noe som er sjelden kost her på berget. Nemlig en gjennomført plate over lesten Soft Cell og Human League brukte på 1980-tallet, i form av debutlangspiller Natur.

Og ut i fra de nevnte musikalske forutsetningene er dette blitt en riktig så trivelig plate. Den består av et knippe låter som på sin egen måte kan gå for å være hitlåter, men det på et vis som går den jevne hitliste flere hus forbi. Førstelåta Synger Mens Vi Slår er kanskje den som fungerer best, med sin lett melankolskoppstemte discolyd. I alle fall er det et av de sporene som gjennom sin annerledeshet fremstår som givende lytting.

En annen låt som er verdt å få meg seg er Ich Höre Schönberg, som også var å finne på Tom Tom Klubb samleren Tompilation Fra i 2003 (da ble den riktig nok fremført av Kong Sverre-aliaset Das Man). Fortsatt er et eller annet ubestemmelig ved den låta som får den til å fungere utmerket.

Det største ankepunktet ved denne platen er at den ofte gjentar seg selv. Der hvor Snuten hele tiden overrasker og utfordrer, blir det dessverre for mye av det samme når Kong Sverre prøver seg på egenhånd for første gang. Men er en på den annen side sykelig opptatt av smart ass elektropop fra det dunkle åttitallet, er det å anse som en gigantisk skandale for platesamlingen om den ikke omfatter denne skiva også.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.