A Sunset Panorama – Innfrir nesten

A Sunset Panorama – Innfrir nesten

Svenske Logh har imponert tidligere med album som Every Time A Bell Rings An Angel Gets His Wings, så det er rimelig å si at forventningene så absolutt var til stede til deres tredje fullengder A Sunset Panorama. Og til dels lever de fem svenskene opp til klare krav om å innfri.

Å beskrive Loghs musikk er ingen enkel oppgave. De blander mye, og bandet kan tilsynelatende sin historie når det gjelder alternativ musikk. Her er høres trekk av Sonic Youth, Fireside, Arab Strap og Mogwai. Det hele summeres opp i drømmende og lavmælt, smått støyende rock, dog uten støyet, skjønner du?

A Sunset Panorama er et album det ikke er helt enkelt å komme inn i. Låtene trenger tid før detaljene og nyansene kommer fram, men når de først gjør det så blir det et vakkert og behagelig møte mellom de gode låtene og lytter. A Sunset Knife Fight, Trace Back The Particle Track og The Smoke Will Lead You Home er gode eksempler på hvor Loghs drømmende rock maler seg inn på lytteren.

Men Logh kan også være umiddelbare, Destinymanifesto treffer fra første stund med sitt fengende gitarspill som lett kan minne om Sonic Youths The Empty Page. Akkurat da gir Logh følelsen av å høre en helt ny form for punk, høytsvevende og intelligent sådan.

Dessverre blir en del av låtmaterialet noe ufokusert og altfor lavmælt. Låter slutter like fort som de har begynt uten helt å gjøre klart hva de står for, og akkurat der er kanskje Loghs største svakhet at det hele blir vel drømmende. Ønsket om å ha et spennende lydbilde går foran evnen å skape og formidle sterke melodier.

Alt i alt er A Sunset Panorama et forholdsvis bra album med mange solide spor, men Logh bør kanskje jobbe litt mer med å skape håndgripelige låter som vet hvor de vil. Like fullt et band som anbefales og som forhåpentligvis vil levere sterkere saker neste gang.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.