På vei mot noe stort

På vei mot noe stort

(Garage, Bergen ­- lørdag 21. mai 2005)
Foto: Steinar Nærheim

Fotograf: Steinar NærheimPaal Flaata er ute med sitt andre soloalbum Rain. Platen har blitt godt motatt, og er definitivt et godt skritt vekk fra den noe kjedelige førsteplaten In Demand som inneholder kun coverversjoner.

Fornøyd med publikum
Garage var ikke akkurat sprengfull, men drøyt hundre personer gjor de sitt til at Flaata med band virkelig satte pris på å spille. Paal Flaata kommenterte flere ganger at han var veldig fornøyd med publikum. Bandet åpnet settet betegnede nok med Double Blank etter at DennisGarage hadde introdusert bandet som Midnight Choir!. Og nettopp her ligger utfordringen til Flaata: Han trenger å bevege seg vekk fra stemplet han har som «han som kunne synge i Midnight Choir«.

Satt bra
Etter en grei versjon av Wish I Was var vi gang med en av de nye låtene fra Rain. Love Trash satt bra, men litt nølende. Videre fulgte Don¹t You Walk Away, også denne fra den nye platen, som satt bedre selv om den gikk kanskje litt for fort. Vi fikk også høre It Will All Come Down , Life Down Here In Hell, All The While og Alabaster Jar fra den siste utgivelsen i løpet av settet.

Overbevisende
Som ekstranummer fikk vi servert en kongeversjon av Amstedam Stranded, der Fotograf: Steinar NærheimFlaata begynte sangen liggende på gulvet! Også sangen Spirutal som var den siste sangen for kvelden, ble servert på en overbevisende måte. Det er litt betegnende at konserten startet og sluttet med materiale fra Midnight Choir-tiden. Nyere bidrag fra Rain bør for øvrig tåle å stå på egne ben, for publikum stiller ikke nødvendigvis opp for å høre gamle Midnight Choir-sanger. Dette må også Paal Flaata tørre å satse på. Hvorfor ikke avslutte settet med for eksempel Bless Us All fra Rain? .

Konklusjonen må bli at disse låtene langt på vei matcher mye av det gamle Midnight Choir-materialet. Det trengs nok litt mer turnering før disse låtene sitter, men her er Flaata med bandet sitt på vei mot noe stort.

Alt i alt var dette en meget god konsert, publikum var fornøyd, Flaata med band var fornøyd, og alle var enig om at det hadde vært en fin kveld på Garage denne mai kvelden.

Torbjørn Mjelstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.