Has A Good Home – Spartansk popmagi

Has A Good Home – Spartansk popmagi

Det er fascinerende hvordan plater som virker små og nette i utgangspunktet vokser seg store og sterke. Final Fantasys debutlangspiller er en slik skive.

De første gangene Owen Pallets soloprosjekt får prøve seg i spilleren, fremstår det som pen og pyntlig popmuikk uten det største markeringsbehov. Men etter hvert setter låtene seg og den ene snerten popkilleren etter den andre sprenger seg frem – som om det skal ut av et egg.

Pallet er fra før av kjent som frontfigur i det kanadiske ensemblet Les Mouches, og som en del av prosjekter som Internett og The Jim Guthrie Band. Han har også tidligere vært med i det fantastisk popbandet The Hidden Cameras, og han har tatt arbeid som styrkerarrangør for blant andre Do May Say Think, Royal City og The Aracade Fire.

Det å arrangere med kløkt er noe denne mannen kan, ettersom en ikke ubetydelig del av Has A Good Homes trollbindende kraft ligger nettopp dette. Luftige fioliner galopperer sammen med listige trommer og Pallets umiskjennelig vokal i en smidig produksjon av alternative hitlåter.

Fra streit, nesten naiv pop, vokser Has A Good Home seg til en plate i konstant ekspansjon. Når lytteren tror han eller hun har gått lei dukker det opp et lag med fiks elektronikk som gir lysten til å høre på det hele en gang til.

For den som med andre ord har litt tålmodighet er dette en utgivelse som gir mye tilbake for den ekstra innsatsen. Nice work, mate!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.