Scroll To Top

Må hjem for å skrive låter

Artister: Sjangre: , ,

Til denne relanseringen er det lagt til en del låter på albumet for å oppdatere det.
– Vi har lagt til nye låter for at det skal presentere oss lik vi er i dag forteller Ted Malmros og Adam Olenius i Shout Out Louds.

Mange konserter
Bandet kom nylig hjem fra en turne med det kanadiske bandet The Dears, et band som gutta beskriver som meget lette og trivelige å samarbeide med, selv om det tidvis har blitt i overkant mye konserter i det siste.
– Vi har hatt over hundre spillejobber så langt i år, og regner med å spille femti til før året er omme. Det er mye, men det er først og fremst bra.

Fotograf: PromoAll spillingen hindrer kreativiteten som trengs for å komme opp med nytt materiale, og denne gangen nøyer de seg altså med å relansere sitt debutalbum, et album som vår anmelder omtalte som ”grisebra på sitt beste, men noe retningsløst på det jevne”. I 2005-versjonen av plata er det fortsatt veldig bra på sitt beste, og en hel del mer retningsbestemthet.

– Vi jobber med et nytt album når vi har anledning til det, og nå har vi mer erfaring og har enda større innflytelse over vårt eget sound, forteller låtskriver og vokalist Adam Olenius.

– Jeg trenger å være hjemme for å kunne skrive de tekstene jeg ønsker. Jeg trenger et privatliv for å kunne tenke ordentlig etter og jeg skriver mye om vår nære omgangskrets. Det er vanskelig å gjøre dét i Salt Lake City, argumenterer Adam.

Viktig med enhet
Vi har ikke noe spesielt Fotograf: Promobudskap med musikken vår, det skal kjennes i magen hos publikum, og dét er dét. Når vi er hjemme og øver er det vår låt, men når den er ferdig og ute er det noen andre som eier den, fortsetter Adam og Ted.

– Det er også viktig for oss at alle i bandet har et forhold til hver og en av låtene, at alle får sette sitt preg på den. Det er viktig for at vi skal kunne ha et felles uttrykk, at alle skal kjenne seg igjen og like musikken de spiller. Det er spesielt viktig i forhold til en troverdig liveopptreden, avslutter bassisten Ted.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer