Mi And L’au – Varm vinterstemning

Mi And L’au – Varm vinterstemning

Finsk-franske Mi And L’au leverer en skive vel egnet til å møte de mørke tidene med. For mens Kong Vinter kvesser klørne, før han attakkerer og sender oss alle samme hodestups inn i vinterdepresjonene, er det fint å ha noe en musikalsk armkrok å krype opp i.

Og det er akkurat hva denne duoen, som får hjelp av blant annet Akron/Family og Julia Kent fra Antony And The Johnsons, gir oss. En musikalsk kosekrok å krype opp når uværet treffer.

Et ord som beskriver denne platen godt, er minimalistisk. Sammen med medprodusent Michael Gira (Swan), har de to laget et nedtrippet og tidvis vidunderlig postfolk-album som passer perfekt til innekos med kakao og pledd. Eller eventuelt til rastløs gange blant fallent løv og regndammer. Det er med andre ord ingen som kan arrestere deg om du skulle bli litt melankolsk av denne platen.

Lydbildet forankres først og fremst i Mi, eller Mira som det en forkortelse for, sin forførende vokal. Den kan noen ganger minne om Beth Gibbons’ stemmeprakt, andre ganger mer som en krysning av Hanne Hukkelberg og Sandy Denny (Fairport Convention). Samme kan det egentlig være, all den tid den er trollbindene på egenhånd.

Egentlig er det ganske utrolig hva en tidligere fotomodell (Mi) sammen med en musikalsk franskmann (L’au, eller Laurent) er i stand til å koke i hop. Først på en avsidesliggende hytte i de finske skoger, og så i et studio i New York. Fortryllende musikk er det i alle fall, og en nødvendighet for alle vintermelankolikere der ute.

NB! Platen slippes for salg 7. november

PS! Platen kan du kjøpe her.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.