Be Still My Heart – The Essential – Pent fra Silje

Be Still My Heart – The Essential – Pent fra Silje

Disse femten låtene er nemlig et eneste langt velbehag, noe som i lengden kanskje kan bli litt i søteste laget for kritiske ører. Når det er sagt- i oppdelt form er dette riktig vakkert. Med sin svært så behagelige stemme er det vanskelig å ikke hygge seg til Silje Nergaards musikk.

Samlingen inneholder låter fra de siste ti årene, altså de årene hvor Nergaard har kunnet karakteriseres som en kjendis her hjemme.

Du trenger såvisst ikke å være jazzfanatiker for å falle for Silje Nergaards låter. Dette er lett tilgjengelig musikk, som bør kunne falle i smak hos de fleste. Veldig spennende kan det neppe kalles, men den fine stemningen som går igjen gjennom hele plata kompenserer dette. Vi snakker eleganse, og tekster med tradisjonelt innhold om livets oppturer og nedturer.

Et av de store høydepunktene på plata er faktisk coverlåten av gruppa Chicagos If you leave me know. Nydelig fremført, og det er vanskelig å unngå å bli litt blank i øynene.

Nergaard har laget en plate som egner seg godt til både cafébesøk, en flaske vin med kjæresten eller til husvasken om du har behov for noen positive vibber midt oppi all grønnsåpen.

Ukomplisert og fin jazz altså, men ikke en plate som havner på lista over Panoramas klassikere.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.