Julee Cruise og Pluramon trollbandt Blå

Julee Cruise og Pluramon trollbandt Blå

(Blå, Oslo – tirsdag 15. november 2005)
Foto: Thomas Olsen

Panoramas skribent i Berlin skrev for to dager siden om konserten med Pluramon og Julee CruiseMaria am Ostbahnhof, og anbefalte alle å se dem når de kom til Oslo og Blå. Det var ikke mange av de som fulgte denne oppfordringen som gikk skuffet fra Blå, for dette ble en minneverdig kveld.

Sterk forestilling
Julee Cruise er en dame med en spesiell og spennende stemme, og ikke minst et spesielt og spennende sceneshow. Sjelden eller aldri har undertegnede sett et så Fotograf: Thomas Olsenimponerende og trollbindende enkvinnesshow! Riktig nok hadde hun med seg de fire gutta i Pluramon på scenen, men de fungerte mest som kullisser hva det visuelle angikk.

Cruise gikk inn i sine sanger med en enorm troverdighet. Og denne anmelder kan banne på at han så en tåre under et av de mer triste øyeblikkene. Nok sagt om showet, perfekt!

Musikalsk var den første delen av kvelden rolig og behagelig, med Pluramons dyktige instrumentale ferdigheter i kombinasjon med Cruises yndige sang. De hadde publikum på Blå i sin hule hånd, og serverte det ene sterke nummeret etter det andre.

Kontrastenes kveld
Midtveis i konserten forlater Julee Cruise scenen og overlater det hele til Pluramon. Noe som innebar et realt musikalsk skille.

Fotograf: Thomas OlsenFra det lavmelte og trollbindende, gikk kvelden over i det eksperimentelle, støyende og – om ikke trollbindende – så i alle fall suggererende. Pluramons i hovedsak instrumentelle musikk mikset elektronikk og jazz til en støyende blanding som utfordret både trommehinner og musikkforståelse hos publikum.

Etter at Pluramon hadde takket publikum for tålmodigheten kom Julee Cruise tilbake og serverte kjenningslåten fra Twin Peaks, til jubel fra hele salen – og til lettelse for noen i salen.

Herfra og inn var det æresrunder og pynting på resultatet som gjaldt for Cruise og Pluramon. Dette ble en kveld de som var til stede vil huske, og anbefalingen fra Berlin kan bare sendes videre: Har du mulighet til å se dette ensemblet live: Gjør det!

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.