Beksvart såpeopera

Beksvart såpeopera

Foto: Thomas Olsen

Under den intime pressekonferanse i Berlin denne uka, med kun syv journalister tilstede inkludert Panoramas utsendte, fortalte hun om tiden i bandet som er en av Finlands største musikalske suksesser noensinne. Samtidig prøvde hun å utdype, forklare og tilbakevise påstander fra sine tidligere bandkolleger.

Fotograf: Thomas OlsenI brevet beskylder bandet Tarja for å være mer interessert i penger enn i det musikalske, at hun ikke brydde seg om fansen, og at hun totalt mistet bakkekontakt i takt med bandets økende suksess. De mente også at hun prioriterte ektemann og solokarriere fremfor Nightwish.

Kommunikasjonsproblemer
– Jeg ble ofte syk under turneene. Jeg klarte ikke sove på bussen vi reiste i, og airconditionen tok knekken på stemmen min. Å spille konserter hver kveld i ukevis gikk på helsa løs. Skulle ønske jeg hadde en stemme som ikke krevde så mye av meg. Det er mange rockvokalister som kan gjøre konserter hver kveld, men slik er det ikke for meg. Stemmen min må hvile.

Men hun mener problemene først og fremst oppsto på grunn av manglende kommunikasjon og informasjon.

– Jeg opplevde å surfe på nettet og finne salg av Nightwish-billetter til konserter jeg aldri hadde blitt spurt om jeg ville være med på. En hel USA-turne ble avlyst fordi ingen hadde spurt meg på forhånd. Og mange mener det var min skyld at konsertene ble avlyst. Men hvordan kan jeg avlyse noe jeg aldri har bekreftet?

Klarte ikke holde på tårene
Da Tarja fortalte om episoden hvor bandet ga henne brevet, rett etter siste konsert av Once-turneen, som også ble filmet og spilt inn på hjemmebane i Hartwall-Arena, Helsinki, klarte hun ikke holde tårene tilbake.

Fotograf: Thomas Olsen– Jeg takket bandet etter konserten for en fantastisk opplevelse og for at alt hadde gått så bra. Jeg fikk ingen respons fra bandet. De hadde gitt meg et brev, som de ba meg lese dagen etter. Og jeg ventet. At det ble arrangert en hemmelige Nightwish-fest for venner, plateselskap, presse og fans samme kveld hadde ingen tatt seg bryet å fortelle meg.

Annerledes soloplate
Tarja åpnet pressekonferansen med å si at hun ikke ønsket PR, og at det var grunnen til at hun ønsket å snakke med pressen. Men mot slutten av seansen tørket hun tårene og fortalte om sine nært forestående julekonserter som blant annet skal holdes flere steder i Tyskland.

Hun ønsket også å presisere at perioden i Nightwish har vært svært viktig og positiv for henne. Hun har selv en klassisk bakgrunn, men til tross for at hun aldri har vært noen stor fan av metal har hun lært å like sjangeren.

På den kommende soloplata vil hun ta med seg elementer fra Nightwish, men musikken vil garantert bli annerledes enn det bandet hun nå forlater lager, kunne hun røpe.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.