10 kjappe med The Uptowners

10 kjappe med The Uptowners

Foto: theuptowners.com

De er ikke akkurat ferskinger lenger. Siden 1999 har skabandet fra Lillehammer spredt sine glade rytmer både fra skandinaviske og tyske scenekanter. by:Larm-debuten gjorde de unna i Trondheim allerede i 2003. Likevel, før jul stemte besøkende på by:Larms hjemmeside bandet rake veien til Tromsø, der en ny sjanse til gjennombrudd venter for Mathias M. Teir Pettersen og resten av The Uptowners.

– Hvordan blir det å spille på by:Larm – igjen?
– Det ser vi frem til! by:Larm-arrangementet gir oss en unik mulighet til å vise oss frem for den samlede musikkbransjen. Da vi spilte i Trondheim i 2003 koste vi oss skikkelig, og vi håper det gjentar seg denne gangen. Jeg mener at The Uptowners har utviklet seg en hel del de siste par årene, og vi gleder oss til å vise frem hva vi har i sekken!

– Hva annet skjer rundt The Uptowners i 2006?
– Vinterens høydepunkt blir definitivt by:Larm, men utpå våren og sommeren har vi en hel del konsertplaner, først og fremst i Norge og Sverige. Det blir alt fra tradisjonelle konserter, til blant annet scooterfestival i juni. Vi jobber også med en del nytt låtmateriale som planlegges brukt i en fremtidig innspilling.

– Når blir mainstream-Norge klar for et skaband?
– Vel, det er ikke godt å si, men jeg håper det skjer snart! Tiden er absolutt inne for at ska får flere tilhengere. Jeg registrerer at stadig flere kjente artister blander inn elementer av reggae, ska og soul i sine låter, og det kan kanskje myke opp markedet for mer tradisjonelle skaband som oss.

– Hva slags musikkmiljø finner vi på Lillehammer?
– Jeg er ikke så veldig oppdatert på Lillehammers musikkmiljø om dagen, men tradisjonelt har det vel vært rock og punk som har tiltrukket seg flest musikere. Og så er det jo en del rappere på Lillehammer.

Fotograf: TheUptowners.com – Du er både skamann og jusstudent. En selvmotsigelse?
– Mange vil nok tenke det. Men kombinasjonen går overraskende bra, selv om jeg nok må innrømme at det er to temmelig forskjellige verdener å forholde seg til. Det er nok kanskje kontrastene jeg liker best ved det hele; du får ut masse energi ved å spille ska, særlig etter å ha hatt hodet nedgravd i bøker en lang dag. Forøvrig kan jeg avsløre at flere dyktige advokater jeg kjenner liker ska, så jeg er ikke den eneste som setter pris på offbeat etter arbeidstid!

– Et instrument du ikke behersker, men gjerne skulle?
– Jeg skulle gjerne likt å mestre piano, men det toget har nok gått, he-he… Ellers trives jeg godt med bassen; det gir mange morsomme utfordringer å spille bass i skaband.

– Hvis du kunne spilt bass i et annet band, hvilket?
AC/DC.

– En artist du gjerne skulle samarbeidet med?
The Skatalites.. Fantastisk bra band, og de fant opp ska.

– Siste plata du kjøpte?
Hayseed Dixie: A Hot Piece Of Grass. Ok skive med flott lyd, men de gjør seg overlegent best live.

– Artister og band vi skal se opp for i 2006?
– Innen vår sjanger kan man gjerne se opp for No Torso – og gjerne også The Uptowners!

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.