Hollow Earth – Pent halvmørke

Hollow Earth – Pent halvmørke

Gruppen Wallpaper Silhouettes ble dannet i Trondheim tilbake i 1999, men ventet helt til 2004 med å gi ut sitt debutalbum Echo The World (We Live In). På deres siste album Hollow Earth fortsetter de i det samme sporet med åttitallssoundet sitt.

Låtskriver, vokalist og gitarist Mats Davidsen står sammen med de to andre, Tony Jacobsen og Jo Henning Dahlø, for en keyboard-drevet halvmørk musikk som trekker tankene mot The Cure, Joy Division, det melodiøse ved Dream Theatre og det sofistikerte ved Prefab Sprout.

Det lykkes de tidvis med, for eksempel på den nesten elleve minutter lange Urban Runner og avslutningen No Faith In The Change. Mens de andre ganger faller litt igjennom og havner i skyggen av andre som har gjort denne typen musikk en god del sterkere før .

Det er musikken som står i fokus på Hollow Earth, og ikke vokalen. Det gjør de også klokt i ettersom vokalen på noen av sporene virker noe tam. Albumet er velprodusert og tilstrekkelig gjennomarbeidet til at de klarer å presentere musikken sin på en heldig måte. Et av albumets sterkeste sider er viljen og evnen til å leke med og strekke på låtene, ut i rytmedrivede seksjoner eller i mer svevende psykedelisk retning.

Uten at musikken noen gang får deg til å savne sommeren eller livet utenfor din egen stue, dette er og blir musikk å ligge på sofaen til. Og til det fungerer den bra, ikke minst på grunn av de to nevnte spor.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.