Yoko Ono og økomat på Øya

Yoko Ono og økomat på Øya

Foto: Promo

– Dett er sjette året på rad at Øyafestivalen er forhåndsutsolgt, sa PR-ansvarlig Jonas Pranglerød. – Jeg tror ikke så mange kan matche oss på mengden musikk i år, og vi har følger opp linjen fra i fjor og har en større bredde enn de fleste andre festivaler.

I årets hovedprogram får mer enn femti band og artister spille på hovedprogrammet på de tre utendørsscenene i Middelalderparken, mens over 170 navn er på plakaten når Øyanatt og de øvrige arrangementene tilknyttet Øyafestivalen er medregnet.

Dagens største nyhet er at John Lennons enke Yoko Ono kommer til Øyafestivalen for å holde konsert:
– Hun var i Oslo så sent som i fjor i forbindelse med en utstilling på Astrup Fearnley, men kommer i år tilbake til byen og Øyafestivalen for å holde konsert. Dette blir en svært så eksklusiv opptreden, medgir Pranglerød som gleder seg til å presentere en verdensartist som ikke spiller på noen andre europeiske festivaler i sommer.

Eksklusive norske
I tillegg til nyheten om Yoko Ono ble det på dagens pressekonferanse også kjent at de norske gruppene Jaga Jazzist, Brut Bogaloo, Cables, Magnus Hængsle, Pirate Love, Killl og Noxagt er tilføyd på hovedprogrammet. Sistnevnte ga også en liten forsmak på hva vi har i vente fra dem i august. Musikkollektivet Jaga Jazzist spilte for øvrig på den aller første Øyafestivalen på Kalvøya i 1999, og kommer ikke til å spille på andre festivaler denne sommeren.
– Vi ønsker å ta pulsen på hva som skjer i norsk pop og rock akkurat nå og at Øya skal være et sted hvor man oppdager nye band og artister, sier Pranglerød.

Fra tidligere er det kjent at størrelser som Beck, Morrissey, Motorpsycho, Band Of Horses, !!!, The Cramps, The Knife, Black Mountain, The Fall, DumDum Boys, Hot Chip, Enslaved og The Twilight Singers, for å nevne noen, kommer til Middelalderparken andre helgen i august. For komplett program, se her.

Foruten det som finnes på det ordinære programmet, skjer det også spennende ting på Øyanatt. Klubbkonsertene finner sted på Rockefeller og John DEE fra torsdag- til lørdag kveld i festivaluken, og toppes av navn som dEUS, Snow Patrol og The Wrens.

Satser videre på økologisk profil
På pressekonferansen ble pressen også orientert om hvorfor Øyafestivalen fokuserer på økologisk mat.
Øyafestivalen har i fire år servert de herligste økologiske råvarer til vårt publikum, våre frivillige og artistene som spiller hos oss. I fjor ble det totalt sett servert 50.000 økologiske porsjoner, laget av 13 tonn økologiske råvarer, sa prosjektleder for ØkoRock, Linnéa E. Svensson.

Prosjektet har vært en stor suksess tidligere og er et samarbeid mellom Øyafestivalen og Oikos (interesseorganisasjonen for økologisk produksjon og forbruk, red.anm.). Maten tilberedes av noen av Oslos flinkeste kokker fra utvalgte lokale restauranter. Og etter smaksprøvene å bedømme har festivalgjengere med billetter til Øyafestivalen 2006 mye å glede seg til også på matfronten.

For ytterligere informasjon om årets program, eventuelle endringer, med mer, se www.oyafestivalen.no.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.