Allsang avsluttet Roskildes festforspill

Allsang avsluttet Roskildes festforspill

(Pavilion Junior, Roskilde Festival, Danmark – onsdag 28. juni 2006)
Foto: Mårten Skogmo

Fotograf: Mårten SkogmoMarie Key og hennes band er kjent for sine medrivende konserter – og kanskje var det nettopp derfor så mange hadde tatt turen til Pavilion Junior denne kvelden. Stemningen var upåklagelig, og både band og publikum gjorde sitt til at det ble en grandios avslutning på Roskildes festforspill.

Publikumsfavoritter
I fire dager har festivaldeltakerne kunnet lade opp til hovedfestivalen med mye god musikk fra Pavilion-scenen. Marie Key Band er et av de bandene som klarte å trekke flest mennesker ut av campingområdet, og det er tydelig at mange har et nært forhold til dem. Publikum hadde tydelig gjort sin hjemmelekse, og til tider overdøvet de Marie Key med allsang. Særlig sangene Mormor og Kleptoman så ut til å være publikumsfavoritter, men gjennom hele konserten hadde bandet festivalfolket med seg.

Humor og ironi
Marie Key Band kaller selv sin musikk for ”Modern-style-country-Copenhagen-city-pop”. Musikken er enkel og fengende, med gitar, trommer, kontrabass og Marie Keys ungpikeaktige vokal. Tekstene er fulle av humor og ironi, noe som også understrekes mellom låtene. Marie Key ledet som en streng skolefrøken fansen igjennom et program som hun ga uttrykk for måtte følges til punkt og prikke.

Publikum måtte pent se til å avslutte applausen da Marie Key mente det var på tide å fortsette konserten. Da ekstranumrene var over, kunne bandet glede seg over en svært vellykket Roskilde-debut som publikum tydelig hadde elsket hvert minutt av.

Beate Magerholm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.