Tredjealbumet på plass i tyske platehyller

Tredjealbumet på plass i tyske platehyller

Foto: Stig Krohn Haaland

Per Steinar Lie, bassist i The Low Frequency In Stereo, beskriver musikken de lager som kompostrock, og mener det finnes en link mellom Berlins stemning og musikken de lager.

Farlig by, med kant
– Berlin er en veldig spennende by for oss og vi føler at stemningen i byen passer godt til oss som band og musikken vi prøve å formidle. Berlin virker som en spennende og litt farlig by som har kant, forteller Lie og avslører at de godt kunne tenke seg å flytte bandet til Berlin for en periode.

Fotograf: Stig Krohn Haaland– Vi prøver å skape vår egen identitet med å kombinere klassiske elementer fra primitiv klassisk artrock, samtidig prøver vi å skape nye rom, hvor målet er å skape et unikt Low Frequency In Stereo-sound. Vi liker godt band som Can og Stereolab, og vi bruker aktivt litt noise i musikken vår og prøver med det å skape vårt eget uttrykk.

Ikke helt A4
Bandet har gjort rundt fem konserter i Berlin de siste årene. Tidligere i år spilte de på Kesselhaus i Kulturbrauerei. Og det tyske publikumet har han lite å utsette på.

– Publikum i Berlin er åpen for ny musikk og det er en typisk storby, der publikum ofte er ute etter annerledes band og konserter litt utenom det vanlige. En konsert bør være en happening hver gang, og det kjedeligste som finnes er band som bare spiller helt A4.

Når vi spør om bandet har noen personlige Berlintips nevner Lie først og fremst bydelen Prenzlauer Berg, hvor de bor når de besøker byen.

Anbefaler Prenzlauer Berg
– Der er en veldig bra atmosfære i hele området. Det er også flere bra steder å handle musikk og flere bra klubber. Magnet Club, i Greifswalder Straße, er en fantastisk kul rockeklubb og Roadrunners Club, ved Senefelder Platz, er en litt shabby bar med kul bardisk!

Fotograf: Stig Krohn HaalandLow Frequency In Strereo besøker Berlin i uke 38 for å holde ny konsert. Men før de setter kursen mot Tyskland kan du oppleve bandet på flere norske festivaler i sommer, blant annet i Fredrikstad, Oslo, Stavanger og Askim.

Albumet The Last Temptation Of… The Low Frequency In Stereo ble sluppet i Tyskland 28. juni, og er distribuert av Cargo Records.

Denne artikkelen er også publisert på Berlinberlin.no

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.