Lemonheads-comeback til høsten

Lemonheads-comeback til høsten

Foto: Nils F. Skumsvoll

Albumet, som har fått navnet The Lemonheads, slippes i september og må tåle å leve opp til store forventninger. Boston-gruppen var nemlig et av de mest toneangivende bandene på nittitallet, og huskes særlig for klassikeren It’s A Shame About Ray fra 1992. Her perfeksjonerte The Lemonheads skranglepoppunken sin og fikk et kommersielt gjennombrudd, og frontmann Evan Dando ble en stakket stund rockens nye posterboy.

Rusmidler og stadige utskiftninger av bandmedlemmer gjorde sitt til at The Lemonheads mistet sin musikalske drivkraft, noe som kuliminerte i den blasse 1996-utgivelsen Car Button Cloth. Siden den gang har Dando ryddet opp i sin rotete tilværelse, og soloplaten Baby, I’m Bored fra 2003 bar bud om bedre tider.

Perfeksjonist
Som konsertband har The Lemonheads alt vært gjenforent i et par år, og de gjorde blant annet en svært vellykket opptreden på Øyafestivalen i forfjor. Allerede da kunne Panorama fortelle at en comebackplate var på vei, men perfeksjonisten Evan Dando har tatt tiden til hjelp.

På albumet medvirker blant andre legendariske J Mascis fra Dinosaur Jr, et band The Lemonheads av og til er blitt beskyldt for å stjele sine gitarhooks fra. De nye låtene beskrives som ”melodiøse rockere” av Dando, og førstesingelen Become The Enemy slippes i midten av september.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.