Andre forsøk for Berlins nye rockfestival

Andre forsøk for Berlins nye rockfestival

Foto: promo

Fotograf: PromoEn gjeng ildsjeler i Berlins musikkmiljø står bak initiativet. Men det viste seg å ikke bare være enkelt å arrangere festival i en by med et allerede svimlende kulturtilbud.

Trang fødsel
Ifølge magasinet Exberliner opplevde de en vanskelig start i juni i fjor. Festivalen som ble avholdt på en dag kunne skilte med The Stone Roses som headliner og et knippe internasjonale og lokale band. Men på grunn av vær og ekstremt mye vind, dårlig pressedekning og misforståelser med transporten til og fra festivalområdet fant kun 1500 mennesker veien.

Men festivalen har ikke gitt opp, tvert imot. I år har de utvidet til to dager og flyttet den fra juni til juli.

Med rundt tretti artister, hvor åttitallsheltene Echo And The Bunnymen troner øverst på plakaten, skal de igjen prøve å lokke berlinerne ut på landet, ved å ta toget en halvtimes tid til Spandau. Der venter både festivalcamp og bondegårdsdyr man kan klappe på.

Fotograf: Promo

Madonnas makker
I tillegg kan du blant annet også se Madonnas egen produsent Stuart Price opptre med sitt electro-boyband Zoot Woman. Den fransk-tyske duoen Stereo Total, som har hatt base i Berlin i mange år, kommer også.

Ellers spenner programmet fra poppete Soffy O, til rockete svensker og dansker i henholdsvis Shout Out Louds og The Raveonettes. Sistnevnte gjør en avstikker til Berlin Festivalen fra Depeche Modes turné hvor de er med som support.

Fotograf: Promo

Praktisk info
Billett for begge dagene koster 35 euro om du kjøper på forhånd (ca 280 kr), og 45 euro i porten (ca 360 kr). Se hjemmesiden berlinfestival.de for mer informasjon om kjøp av billetter. Der finner du også komplett artistoversikt.

For å komme seg til Paaren im Glien hvor festivalen arrangeres kan man ta S-banen (lokaltoget) til Spandau stasjon, dette er innenfor sone AB og du kan bruke vanlig sporveisbillett. Derfra vil det gå gratis skyttelbuss mellom stasjonen og festivalområdet.

Panorama og Berlinberlin.no vil være til stede under festivalen, og kommer tilbake med stemningsrapport når festivalen er i gang.

Denne saken er også publisert på Berlinberlin.no.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.