Death Row i stolen

Death Row i stolen

Tidligere i år søkte Death Row Records om konkursbeskyttelse, etter å ha opparbeidet seg en gjeld på utrolige 600 millioner kroner siden oppstarten i 1991. Håpet var at konkursboet ikke skulle falle i myndighetenes hender, noe det likevel gjorde etter en rettskjennelse i går.

Plateselskapet har ifølge kjennelsen vært vanstyrt i en årrekke. Eier og platemogul MarionSugeKnight har tidligere innrømmet at han ikke har tittet i regnskapsbøkene de siste ti årene. Han har nå slått seg selv personlig konkurs.

Saksøkt for 700 mill
Dødsstøtet for Death Row Records kom antagelig da selskapet for en tid tilbake ble saksøkt av Michael og Lydia Harris, som støttet Death Row økonomisk i selskapets tidlige år, og derfor mente at de hadde krav på 50 prosent av selskapets inntekter. I en omstridt dom ble Death Row Records dømt til å betale ekteparet rundt 700 millioner kroner i erstatning.

Petey Pablo, Korupt og Eastwood er blant artistene som i dag befinner seg i stallen til det konkursrammede plateselskapet, som også har vært hjem til Tupac og Snoop Dogg.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.