Skrev sang om Berlin

Skrev sang om Berlin

Foto: Thomas Olsen

Under strålende sol og knallblå himmel fremførte han et knippe egenkomponerte låter i Tårnlunden, på festivalens minste scene. Tønsbergs mest kjente landemerke ruvet i bakgrunnen, mens publikum satt spredt på tunet ved en av Vestfolds beste utsikter.

Fotograf: Thomas OlsenEn av sangene Christer spilte handler om byen han bor i akkurat nå:
– Sangen handler om en dag i Berlin, slik jeg opplever byen. Byen har en unik historie, og det handler sangen også om, forteller Christer, og føyer til at låta kan lastes ned gratis fra hjemmesiden hans.

Sangen skrev han etter å ha bodd i den tyske hovedstaden i tre måneder. Han kom til Berlin for å studere samfunnsøkonomi, men har også hatt tid til å utvikle seg som artist. Som musiker blir han inspirert av Berlin og omtaler byen som et fristed og et kunstnermekka.
– Å reise utenlands og bort fra sitt vanlige nettverk har gjort at jeg har kunnet leve ut musikken mer i Berlin enn jeg gjorde i Oslo, hvor jeg bodde tidligere.

Havnet tilfeldig i Berlin
Det er tilfeldig at han havnet i Berlin. Men da han først bestemte seg for å studere i Tyskland ble Berlin et naturlig valg.
– Jeg hadde hørt en del om byen, men jeg visste ikke så mye om den før jeg kom ned. Men jeg ble ikke skuffa!

Fotograf: Thomas OlsenOpprinnelig kommer Christer Wulff fra Tromsø, en by som har fostret mange kjente norske artister. Men han dro fra byen allerede som 18-åring så han har aldri vært en del av miljøet der. Men musikk har alltid vært viktig.
– Jeg begynte å spille gitar i 8-9-årsalderen. Jeg fikk elgitar til jul en gang, men den brukte jeg bare et par ganger, så det har alltid vært akustisk som gjelder for meg. Først i 18-19-årsalderen begynte jeg å skrive egne låter.

I Berlin har han fremført musikken sin foran åpne mikrofoner på barer og kafeer. Men det har også blitt noen spillejobber i Norge i sommer, på Musikkens Dag i Oslo, og nå i Tønsberg. I august besøker han hjembyen Tromsø for å spille der.

– Kommer du til å skrive flere sanger om Berlin?
– Nei jeg tror det holder med denne foreløpig. Men jeg skriver om venner og bekjente der nede, og nå skal jeg reise fra Berlin. Så da får vi se.

Returnerer til Norge
Om to uker setter Christer kursen mot Norge igjen. Han har veldig lyst å bli i Berlin, men på grunn av studiene må han tilbake til Oslo.

– Det er vemodig å reise. Jeg har vært i Berlin ett år, og det er akkurat så lenge at man har fått et nettverk der. Men jeg får komme igjen, konkluderer Christer Wulff med et smil.

Denne artikkelen er også publisert på Berlinberlin.no.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.