For perfekt

For perfekt

(Kalkscheune, Berlin – mandag 11. november 2006)
Foto: Thomas Olsen

Når det australske bandet tar det helt ned, når vokalist Janine Maunder plukket på pianoet og hvisker frem ordene er det musestille blant publikum. Gåsehudfremkallende, så absolutt!

Og imponerende å oppleve et så dedikert publikum. Den vennskapelige tonen mellom bandet og publikum tydet også på at det var mange kjente fjes og trofaste fans i lokalet.

Fotograf: Thomas OlsenMen dette var bare det ene ytterpunktet. På den andre siden dro bandet til med spreke folk-pop-toner som fikk publikum til å gå nærmest bananas i stolene sine. Og når applausen først brøt ut mellom låtene var ikke fansen bare entusiastiske, men i ren ekstase.

Bandets folkpop kan minne om The Corrs. Med piano, gitar, perkusjon, fiolin og cello som ingredienser. Men tross tolv år på baken og syv albumutgivelser har de aldri oppnådd den internasjonale suksessen deres irske kolleger har opplevd.

Under konserten vi var på var det helt klart spennet i låtenes uttrykk og tempo som var det mest imponerende. De hadde en velkomponert spilleliste hvor de varierte såpass mye at de musikalske dødpunktene uteble.

Fin stemme med lite register
Låtene er fine, og fremførelsen er knirkefri. For undertegnede blir det så perfekt at det blir kjedelig. Litt for fint, litt for søtt. Maunder har en fin stemme, men kanskje ikke det største registeret. Alt i alt blir det litt lite spennende, selv om de gjør alt så å si helt riktig. Fotograf: Thomas Olsen

I Tyskland har de fått mange tilhengere. Så mange at de har flyttet fra Melbourne til Berlin, og gjort den tyske hovedstaden til sin nye base. Dagen før vi så dem gjorde de en utsolgt konsert samme sted, og mandag kveld var det også nesten fullt, med bare noen få ledige stoler bakerst i lokalet.

Bandet har aldri besøkt Norge, men musikken vil nok gå rett hjem om de skulle ta turen. På bandets hjemmeside kan du høre smakebiter fra deres nye album, Never Quite, som kom ut tidligere i år.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.