Godkjent gjenforening

Godkjent gjenforening

(Infernofestivalen – Rockefeller, Oslo – Fredag 6. april 2007)
Foto: Pål Dimmen

Fotograf: Pål DimmenImmortal har utvilsomt blitt hauset opp som det store trekkplasteret til Infernofestivalen i år. Frontmann Olve Abbath Eikemo la bandet på is i 2003, men har nå fått pausen han trengte for å ballen til å rulle videre. Etter bandets famøse opptreden på samme festival for fire år siden, var forventningene skyhøye, og publikum forventet en konsertopplevelse av de sjeldne, med pyroeffekter og gamle Immortal-slagere i skjønn harmoni.

Salen var naturlig nok tettpakket lenge før Abbath, Apollyon og Horgh kom på scenen. Dette var konserten folk hadde kommet fra store deler av verden for å få med seg. Jubelbruset var derfor enormt da bandet åpnet ballet med Withstand The Fall Of Time fra At The Heart Of Winter. Videre fulgte en heftig settliste få norske band kan matche, med høydepunkter som Mountains Of Might, One By One og ikke minst Unsilent Storms In The North Abyss fra Pure Holocaust-platen.

Manglet magiFotograf: Pål Dimmen
Til tross for at bandet gjorde sakene bra, var det likevel ett eller annet som manglet. En relevant sammenligning er Emperors gjenforeningskonsert på Infernofestivalen i fjor, som var en regelrett maktdemonstrasjon av en konsert, og en soleklar sekser på Panorama-skalaen. Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva det var som manglet i Immortals tilfelle. Noen ganger er det bare slikt man føler på seg, og mange av mine medpublikummere syntes å ha samme oppfatning etter konsertslutt. Noen hevdet at magien ikke var på topp. Det er vel det nærmeste vi kommer en konkretisering.

Det gikk også rykter om at lyden var langt under pari enkelte steder i salen. Dette gjaldt spesielt basstrommene og Apollyons bass, som visst nok overdøvet det meste. Undertegnede hadde riktig nok ingen store problemer med akkurat dette omtrent midt i lokalet. Fotograf: Pål Dimmen

Men bevares, det er imponerende at tre personer klarer å lage så mye trøkk. Da konserten ble avsluttet med de velkjente ordene Blashyrkh Mighty Raven Dark, etterfulgt av en solid eksplosjon fra pyrobomber var nok de fleste godt fornøyd med kraftpakken fra Immortal, til tross for at ikke alt stemte ett hundre prosent.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.