Snakes & Arrows Live – Nerdenes hevn!

Snakes & Arrows Live – Nerdenes hevn!

Det skulle ta hele fem år før Rush ga ut sitt nye studioalbum Snakes & Arrows, etter 2002 albumet Vapor Trails. Her tok bandet enda et nytt steg videre inn i deres karriere. Med intensiteten fra deres tidligere album, og med ambisiøse medlemmer, tok de igjen verden med storm.

Snakes & Arrows var et av fjorårets desidert høydepunkter. Og her foregikk flere av låtene med akustisk instrumentering. Noe som utspiller seg på de fabelaktige låtene The Larger Bowl og Workin’ Them Angels. Under konserten får vi servert hele ni låter fra albumet. Med mye komposisjon og lite improvisasjon, skaper trommeslager Neil Peart et perfekt aggressivt samspill med Geddy Lee og Alex Lifeson.

Konserten ble filmet under to kvelder i Rotterdam, høsten 2007. Under denne turneen besøkte trioen også et fullsatt Oslo Spektrum.

Utover konserten får vi gamle favoritter som Natural Science, Subdivisions, Mission og en etterlengtet Circumstances. Når Geddy Lee tar opp rickenbacker’n på klassikeren A Passage To Bangkok, får vi et ordentlig møte med et old-school Rush.

Malignant Narcissism og YYZ er to fengende bass og trommeorienterte instrumentaler, som har enorme rytmeseksjoner. Dette er to av de mange høydepunktene som gjør denne konserten komplett fra start til slutt. Spesielt for den eldre fansen med de utvaskede Rush T-skjortene på første rad.

Bonusmateriale blir som vanlig alltid kreditert. Her får vi uutgitte Rush øyeblikk, og hysterisk morsomme sketsjer fra bandmedlemmene selv. Som konsert-dvd er dette en utmerket utgivelse. Spesielt når det gjelder det tekniske. Lyd og bilderegi er av absolutt ypperste kvalitet, og hører hjemme i en klasse helt for seg selv.

Thomas Sundstrøm

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.