EMI saksøker MP3-brukthandel

EMI saksøker MP3-brukthandel

Den amerikanske filresirkuleringstjenesten så dagens lys i oktober i fjor, men er allerede mottatt en rettslig ordre om å opphøre sin aktivitet. Nå tar EMI rettslige skritt for å stoppe ReDigi fra å selge MP3-filer.

Konseptet bak ReDigi er å la brukerne kjøpe og selge MP3-filer som de har rettighet til, på samme måte som man kan kjøpe og selge brukte LP-er og CD-er. EMI og bransjeforeningen RIAA mener denne transaksjonen er i strid med opphavsretten, blant annet fordi det skal være mulig å selge ulovlig nedlastet musikk via tjenesten.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.