Støttekonsert for Apollon

Støttekonsert for Apollon

Norges eldste eksisterende platebutikk er i trøbbel. 24. mai arrangeres Apollon Aid i Bergen for å få inn frisk kapital.

Det skriver Apollon på sin egen Facebook-side. Ifølge platebutikken har det fysiske salget av musikk sunket med om lag 30 prosent årlig. Apollon har lenge klart å holde stand, men i det siste har det gått betydelig tregere.

Som et ledd i kampen for å overleve, blir det arrangert støttekonsert lørdag 24. mai. Inntektene skal brukes til å få Apollon over en økonomisk kneik. I butikken og bakgården i Nygårdsgaten 2a vil være konserter og dj-er fra morgen til kveld. Programmet er ennå ikke klart, og vil bli annonsert senere.

Apollon åpnet dørene for første gang i 1976, og har i flere tiår vært en institusjon i Bergens musikkliv. Blant de mange som har stått bak disken og pushet plater i årenes løp finner vi også Panoramas egen stifter, Paul A. Nordal.

I 2012 ble det åpnet kaffebar og utested i platebutikken.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.