Høstsabbat ’16: Irske raketter!

Høstsabbat ’16: Irske raketter!

Wild Rocket – irsk psych rock!

Hvem, sa du? Vel, festivalens siste programdrypp i denne omgang er kanskje det mest ukjente for de fleste av oss, men hvis dere tar dere tid til å låne øre til bandet vil dere raskt forstå at de passer som gode sparringpartnere med allerede annonserte Siena Root! Wild Rockets psych rock er i hvert fall ukjent for Panorama. Men, ved å låne øre til deres langspiller Geomagnetic Hallucinations hører vi et band som griper universet til bl.a. Quest For Fire om halsen og klemmer til. Dette er et band som burde passe som hånd i hanske sammen med svenske Siena Root og passe for disipler av syttitallets harde rock.

Ta gjerne en titt på bandets video til låta «Blowhole»; selv får vi assosiasjoner til de samme stiene som Joy vandret langs på fjorårets festival. Bandets utagerende og glade psychrock føles ville sette smilene våre på plass samtidig som de ønsker å utvide våre sinn.

Mats Johansen

Har vært musikkjournalist siden '00 og skrevet for bl.a. Groove og amerikanske Mind Over Metal i tillegg til Panorama. Har fokus på undergrunnen i "heavy music" og smaker på det meste av mollstemt doom metal, den tilbakelente røyken fra stoner rocken, lidenskapen i garasjerock, kosmos i psykedelia og space rock, evigheten i dronerocken og hardrocken inspirert av syttitallet. I tillegg hører jeg også gjerne på mørkstemte singer/songwriters, frijazz, støymusikk, field recordings og black metal. Skriver mer enn gjerne fritekster inspirert av rock. Spiller tekstrock i bandet chrome/vox. Har vært skuespiller på små scener i Oslo. Fotograferer både med LOMO og Hipstamatic.