(What’s The Story) Morning Glory? – Tøffere enn Blur, eller?

(What’s The Story) Morning Glory? – Tøffere enn Blur, eller?

For det første er ingen av dem på noen som helst måte banebrytende med sin musikk, og det er egentlig totalt uinteressant hvem av dem som «er best»! Det dette egentlig handler om er om platene deres er verd en investering eller ikke! Begge bandene er forsåvidt OK nok de, men uten at noen av dem er dominerende på markedet som sådan.

Likevel synes jeg at Oasis er en forsåvidt frisk pust fra de britiske øyer, og jeg skal innrømme at de står inne for en god porsjon flotte pop-komposisjoner etterhvert. Som singel-band fungerer de utmerket – og bedre enn de fleste. Dette gjenspeiles som seg hør og bør selvsagt på de britiske hit-listene, og bandet inntok nylig posisjonen som det band som har hatt flest singler på den britiske top 100-single listen samtidig med 9 singler inne på én gang!

Fjorårets Definitely Maybe var som sagt en utmerket plate, og jeg har litt problemer med å unngå sammenligning når de nå kommer med oppfølgeren. (What’s The Story) Morning Glory? inneholder også endel pop-perler som f.eks. Roll With It, Wonderwall, Don’t Look Back In Anger og Some Might Say – alle fullt på linje med perlene som ble presentert på den forrige platen.

Forskjellen på de to albumene er at de resterende låtene på dette nye produktet mister noe av sin identitet, og gjenstår som litt mindre interessante midt-på-treet-låter! På Definitely Maybe fantes det til motsetning ikke dødpunkter!

Jeg er likevel ganske sikker på at en låt som lekre Wonderwall vil skape stor blest rundt bandet og denne platen forøvrig, da det er en bortimot perfekt pop-låt, som sannsynligvis vil fungere som en god reklameplakat for resten av albumet! Bandet rocker avgårde slik som ekte pop-stjerner «skal»(!) gjøre, med et selvbilde som kan ta pusten fra alle og enhver!

Deres omgang med narkotiske stoffer og rus følger selvsagt også med på «imaget» deres, og med to sterke personligheter som brødreparet Gallagher, Liam (vokal) og Noel (gitar/låtskriver) i spissen – har de klart å bli det ultimate pop-band! Stjernestatusen tatt i betraktning har Oasis i dag klart å bli hva The Stone Roses kunne ha blitt.

Jeg liker som sagt Oasis’ singler, og synes at de fortjener en viss oppmerksomhet, mens bandet som idealer og idoler (!) har sine sider som jeg absolutt kan styre min begeistring for! Og, ja: de ER fremdeles et mye tøffere band enn rivalene i Blur, men taper om å ha laget det beste albumet av de to bandene i år!

Sikkert er det allikevel at Blur har et stykke igjen for å lage like gode singler som Oasis…! Skal du allikevel velge blant årest mest omdiskuterte britiske band – kommer ingen av dem opp mot Pulp som er dyktigere og mer seriøse (og med lengre erfaring) enn noen av de andre!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.