Fifa – Afrikansk frieri til vesten

Fifa – Afrikansk frieri til vesten

Det som skuffer meg litt, er hennes forsøk på å tilpasse de musikalske afrikanske røtter med midt-på-treet europop. Jeg savner en mer bestemt presentasjon av afrikansk musikk! Det hadde derfor vært mye bedre om hun valgte å lage en ren pop-plate eller en drivende afrikansk sak, istedet for å mikse stilartene. Derfor har platen blitt litt mer tilgjengelig, men mye mindre interessant enn hva den kunne ha blitt ved mer planlegging!

Vel og merke så er hun inne på noe på den suggererende Shango, men uten å få det helt til på resten av platen! Både Grace Jones og Diana King er mer interessante med sine jamaicanske røtter enn hva Angélique Kidjo blir på Fifa. Enkelte av sporene har allikevel hit-potensiale, men jeg synes at det blir på feile premisser. Lignende forsøk har vært gjort så mange ganger tidligere, og med mulig unntak av Youssou N’Dour har f. eks. Peter Gabriel mye mer å fare med på det musikalske området Afrika.

Dessverre blir aldri Fifa mer enn enda en plate med etniske undertoner hvor jeg kjeder meg halvt i hel allerede før halve platen er gjennomspilt! Synd, fordi dette kunne ha vært et friskt pust fra Afrika!

Pluss for mange spor fremføres på morsmålet, minus for mange kjedelige låter! Kanskje neste gang, Angélique, dersom du stoler på dine egne røtter?

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.