Junk – Slett ikke værst!

Junk – Slett ikke værst!

Det dukker jevnlig opp ett og annet interessant fra Europas mest folkerike nasjon, men det blir sjelden noe mer enn paranteser totalt sett. Derfor er det ekstra hyggelig å kunne presentere Prime Sinister, som nå har sluppet sitt andre studioalbum på det norske markede; Junk !

Med arvesølvet etter britiske new wave-band fra tidlig 80-tall, og fra Seattlerockere fra ti år senere i sine lommer, ser det ut til at Prime Sinister har funnet sitt musikalske arsenal. Til tider treffer de innertieren, som i lekre Air Raid Etiquette, som flyter på en kombinasjon av fioliner og vakker koring, mens de resterende 9 spor heller ikke er til å fnyse av. Et analogt lydbilde, med mye «flat» vokal, er ikke automatisk synonymt med dagens standard, men bandet får stort sett ting til å klaffe, og er ganske så overbevisende i sine fremførelser av låtmaterialet. Låtene er for øvrig i seg selv av godt merke, og det vil forundre meg om ikke dette bandet klarer å få et visst forfeste i Europa i tiden som kommer. Etter å ha samarbeidet med, og turnert sammen med et annet tysk band, Hedge Hog, ser det ihvertfall ut til at de har nådd det «alternative» markedet på kontinentet.

Junk er en tvers gjennom lekker plate, og anbefales selvsagt. Årets første store overraskelse, og det beste fra Tyskland på evigheter!

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.