Greatest Kiss – Kyss, klapp og… GLAM!

Greatest Kiss – Kyss, klapp og… GLAM!

De gikk med masker, platåsko (omtrent på størrelse med Empire State Building) og hadde forrykende sceneshow på sine turneer som minst må ha kostet et helt norsk statsbudsjett. De hadde en bassist, Gene Simmons (han med den utroolig lange tungen), som visstnok skal ha vært sammen med Liv Ullman i sin tid.

De spillte glamrock, hardrock, powerpop og av og til noe som lignet på disco. De hadde et repetoar som bestod av Detroit Rock City, Hard Luck Woman, Love Gun, Beth, I Was Made For Lovin’ You og Calling Dr. Love. De brakte med seg en liten dose humor inn i rocken igjen etter mange år med selvopptatte hardrockere og pompøse tullinger som spillte progrock og/elle symforock. De var på mange måter (ufrivillig?) morsomme.

De droppet maskene på 80-tallet og så populariteten dale. De tok dem på igjen og ble populære igjen. De har nettopp utgitt en «Best Of»-plate med 20 av de beste sangene (inkludert tre bonusspor). De er i bunn og grunn ikke så ille, disse kyssesyke barnslige 40-åringene! De heter Kiss, og platen heter Greatest Kiss.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.