Julekvad – Årets definitive juleplate

Julekvad – Årets definitive juleplate

Åsne synger med sin krystallrøst i noen flotte og alternative arrangementer som gjør denne platen særlig interresant. Åsne synger kvad, og en mer treffende tittel på albumet skal godt gjøres å finne.

Opptakene, som er gjort i Ullensaker Kirke, er krystallklare i hele sin form. På platen er det først og fremst Åsnes fabelaktige stemme som bærer sangene, men det bør også nevnes at Arve Hendriksens lyriske trompetspill(!) løfter hele produksjonen et par-tre hakk over det ordinære nivået!

Sangene og salmene som fremføres, for det meste kjent og kjært stoff for oss alle, er her presentert på en ny måte – ihvertfall på plate! Jeg har ikke derved sagt at noe lignende ikke har vært gjort før, men personlig har jeg ALDRI blitt så oppslukt av julesanger som her.

Julekvad er en plate til å bli glad i, og er heldigvis en av dem som jeg med glede vil plukke frem år etter år. Ikke minst for å få frem en positiv opplevelse av en tid som ellers bærer altfor mye preg av mas og jag i kommersialiseringens regi.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.