American II: Unchained – De gamle er fortsatt eldst

American II: Unchained – De gamle er fortsatt eldst

American II: Unchained er blitt et mer renspikket country/rockabilly-album enn forgjengeren. Cash prøver seg på Sea Of Heartbreak (stor hit for Don Gibson), Jimmie Rodgers’ The One Rose, The Louvin Brothers’ Kneeling Drunkard’s Plea og I Never Pivked Cotton – alle tradisjonelle countrylåter.

Sammen med Johnny Cash‘ egne rockabillyspor Country Boy og Mean Eyed Cat, representerer det mer det tradisjonelle ved repetoaret til «The Man In Black».

Det mer uventede låtvalget får vi med Rowboat (Beck), Rusty Cage (Soundgarden) og Spiritual (Spain) – hvor alle passer Johnny’s mørke røst.

Videre får vi Tom Petty’s Southern Accents, som Cash mener er et bedre valg av «nasjonalhymne» for sørstatene enn hva Dixie er. Sporet har forøvrig blitt riktig fin i Johnny Cash’ tolkning.

Produsent Rick Rubin (Run D.M.C., Slayer, Red Hot Chili Peppers) har brukt nettopp Tom Petty og hans The Heartbreakers som backingmusikere, og dette samarbeidet fungerer utmerket. Ellers dukker kjente navn som Flea (R.H.C.P.), Marty Stuart, Mick Fleetwood og popguru Lindsey Buckingham som gjester.

Unchained er et album som takket være Rick Rubin og Johnny Cash’ noe uvanlige låtutvalg vil appellere like mye, om ikke mer, til rockfansen enn til countryfansen. Platen er et bevis på at de gamle fortsatt er eldst, og at det skal bli enda vanskeligere å glemme Den Sortkledde i fremtiden.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.