Don’t Look Back – Trivelig blues

Don’t Look Back – Trivelig blues

Don’t Look Back åpner med en forrykende versjon av Dimples, backet av Los Lobos. Disse Los Angeles- musikerne synes å være de rette til å backe Hooker, for resultatet har blitt svært så bra. Tett og rått, slik John Lee Hooker hørtes ut i sine glansdager.

Albumet er produsert av storfan og venn Van Morrison, som også har bidratt med en låt. The Healing Game er hentet fra Van Morrisons album av samme navn og fungerer minst like godt i John Lee Hookers tapning. Alle låtene, med unntak av Red House av Jimi Hendrix, er skrevet av John Lee Hooker. Noen er skrever for dette albumet, men han har også gitt plass til et par gamle klassikere som Dimples og Blues Before Sunrise.

Foruten produsent Van Morrison, som også synger og spiller gitar og Los Lobos, bidrar også musikere som den gamle og ærverdige pianisten Charles Brown.

De fleste av låtene er av den mer tilbakelente sorten, slik han har framstått på sine 80- og 90-talls produksjoner, og Don’t Look Back har blitt et trivelig og til tider glimrende album fra gamlefar.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.