Sound Of Lies – Verdens beste rockeband akkurat nå!

Sound Of Lies – Verdens beste rockeband akkurat nå!

Louris skriver like gode låter på egenhånd, og koringen blir på et glimrende vis ivaretatt av Marc Perlman, Karen Grotberg og Tim O’Reagan (sjekk ut Haywire og tittelsporet !).

Albumet som er produsert av Brian Paulson (Wilco, Son Volt, Uncle Tupelo) og The Jayhawks er en smule røffere i stilen enn forgjengeren Tomorrow The Green Grass. Karen Grothbergs piano og orgel kommer mer i forgrunnen, og hennes utsøkte vokalharmonier er med på å gjøre Sound Of Lies til det lille mesterverket det har blitt! Av platens tretten sanger, er det kun to som ikke er på høyde med de resterende. De er til gjengjeld ikke skrevet av Louris. Trommeslager Tim O’Reagan har bidratt med (og synger) på den kjedelige og unødvendige Bottomless Cup. Mark Pearlman’s I Hear You Cry blir også litt ensformig. Dermed er platens samtlige minussider nevnt!

Gruppen har fått god hjelp fra kompisene Kraig Johnson, som bidrar med el-gitar, og Jessy Greene, med behagelige strykere. Ellers kan jeg nevne at Matthew Sweet korer på støypop’eren Sixteen Down. Når vi har trukket fra de to svake sporene, sitter vi igjen med 11 perler, hvor det er verdt å trekke frem samtlige, men allikevel særlig The Man Who Loved Life, countrylåten Trouble, Big Star, Haywire, den nesten seks minutter lange giganten Dying On The Vine og Sound Of Lies.

Sound Of Lies er med andre ord fullt på høyde med tidligere mesterverk som Hollywood Town Hall og Tomorrow The Green Grass, og jeg må tilføye at jeg uten tvil snakker om det beste albumet som jeg har hørt i år! Bandet fortjener å selge like mye som U2 og R. E. M., som begge er bortskjemte med å selge som hakka møkk bare de går i studio for å lage middelmådige album (her refererer jeg nødvendigvis ikke til deres siste utgivelser!). Dere må bare le av min påstand, men The Jayhawks er verdens beste rockeband akkurat nå! Dermed basta!

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.