Smiles Like A Shark – En musikalsk knock-out

Smiles Like A Shark – En musikalsk knock-out

Mulu er en britisk duo som består av Laura Cambell (tekst og vokal) og Alan Edmunds (musikk, keyboards og programmering). Hun er utdannet innen drama og sang i Liverpool , mens han har etablert seg i musikkens verden som remixer for bl.a. Utah Saints, Fluke og Björk. Alan ble rastløs og ble sugen på et eget prosjekt. Han traff Laura gjennom en felles venn.

Navnet Mulu har de tatt fra en Sør-Amerikansk indianer-stamme. I disse Aqua -tider er det herlig med et skikkelig kvalitetsbevisst pop-alternativ! For det er nettopp det Smiles Like A Shark er. Varierende pop med eggende rytmer og en liten dæsj funk må jo bli bra! Edmunds sin miksing og sammensetning av lydbildet gjør det hele genialt.

Hvis jeg skal trekke frem godbiter fra platen, så byr ikke det på noen problemer; Hele platen!! Hvert spor er mega på sin måte.( Kan sammenlignes med inntrykket etter Faithless siste utgivelse). Det som er vesentlig å trekke frem er Laura Cambells stemme; For en herlig og steinbra stemmebruk den dama byr på ! Hun synger rent og behagelig enten det er rolig eller mer fartsfullt (hvor hun må ta i..). På Pussycat er hun i det forførende hjørnet. Er dessverre opptatt, hvis ikke skulle jeg så gjerne vært din pussycat Laura.

Deowarfe er en sitrende musikalsk opplevelse. Det er så behagelig, så behagelig… Det samme kan sies om Bitesize – len deg tilbake og nyt! Desire er altså så bra! I utgangspunktet en enkel låt, men den bare rusler av gårde og lever sitt eget liv. Jeg følger etter, det blir ikke kjedelig. Litt Talk Talk-sound på slutten, men det gjør den bare enda bedre! Peaceful And Quiet er ikke fredfullt og stille, men derimot en kanon tecno-låt. Dette bare for å markere at spekteret er her.

På med danseskoene og la deg rive med inn «tecno-land». Denne går som en naturlig overgang inn i en helt annen sjanger av en låt; Rainy Days, som er en vellaget soul-ballade.En fantastisk flott avslutning på en utrolig bra plate!

Platekjøpere, nå har dere sjansen: Mulu er her – Don`t miss it for the world!!!

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.