Heavy Soul – Beste siden The Jams dager?

Heavy Soul – Beste siden The Jams dager?

I sitt hjemland er han dyrket som en av de virkelig store etter the Beatles, men har knapt nok vært innom en eneste salgsliste her i landet – verken med The Jam, The Style Council eller på egenhånd. Rart i grunnen, med tanke på hvordan flere av de senere års britpop-artister har fått solide fotfester også i Norge.

Paul Weller vil alltid stå som en av originalene, selv om musikken han har levert etter The Jam’s dager, stort sett kan kategoriseres en eller annen plass innenfor grensene for det som kalles soul.

Som tittelen antyder, snakker vi her om en tyngre form for soul, enn det du kanskje umiddelbart forbinder med stilarten. Weller lager sin egen form for soulmusikk, og blir bare bedre på det han gjør, og måten han gjør det på er definitivt hans egen. Låtutvalget er bedre enn på svært mange år. Wellers særegne, men karismatiske stemme, har alltid preget hans bidrag på platefronten. Jeg har forresten en mistanke om at det kanskje har vært en viktig faktor for at han aldri har slått helt an hos det norske publikum.

Heavy Soul gir meg mye, og Paul Wellers spilleglede og entusiasme smitter lett over på lytteren. Paul Weller har for første gang siden han gav opp The Jam levert en plate jeg virkelig tør stå inne for og anbefale! Resten er din plikt!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.