Essensuell – Ikke akkurat melis

Essensuell – Ikke akkurat melis

Essensuell har vært klar lenge, men siden forgjengeren bare solgte og solgte har den blitt utsatt flere ganger. Denne utgivelsen blir nok aldri den store suksessen à la Melis da den rett og slett ikke er god nok. Her er låter som virkelig appellerer, samtidig som andre er direkte dårlig.

Deres første singel fra platen, Lei Av Å Bli Lurt, er iført det kommersielle trekket som skal til for å slå igjennom; enkel tekst ikledd enkelt, fengende og nynnbart refreng. Radiostasjoner landet over har gitt denne låten mye spilletid. Dette har nok bidratt til god PR for platen. Utenom Lei Av Å Bli Lurt er det store glipp mellom godbitene. Aldri Har Jeg Tatt Mer Feil er en skikkelig rocka låt som sikkert kommer til å ta av når gutta spiller live. Det samme kan sies om Siw, men på platen blir dette mer støyende og slitsomt enn ønskelig. En Skrue Løs derimot er et vellaget spor som svinger skikkelig. Forøvrig også utstyrt med et herlig og rått refreng.

Arne Hurlen som skriver både både tekstene og musikken er opptatt av kjærlighet, savn og minner fra barndommen. Mannen har både slående og artige tekster. Utover dette, kan ikke det samme sies om Forsvarets Luftvernrakett som er en skikkelig artig sak – men pinlig historie for den det handler om! Det hele krydret med skildrende god musikk. Noe som illustrerer Hurlen sitt poetiske talent er den herlige visen Akkurat Nå. Her skildres folks sine ønsker her i livet akkurat nå… Slående bra!

Når det er duket for vorspiel i heimen kan nok Essensuell være blant de utvalgte CD’ene. For det er skikkelig gla’musikk som blir servert. Men dessverre: helheten ble bare midt på treet når status skulle gjøres opp. Den klarte aldri å leve opp til mine store forventninger.

Thomas Andrésen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.