Musikalsk sett låter ikke det legendariske new wave-bandet og dagens «tech wave»-vidunder så voldsomt likt, men jeg kan motvillig forstå sammenligningen. De parallelle linjene(!) ellers, strekker seg ikke lengre enn til én fellesnevner; new wave musikken fra skillet mellom 70- og 80-tall.
Republica har tatt tak i det som engang var nytt og trendskapende, og gjort det til sitt eget i en moderne «teknologisk» innpakning. Republica har fått til det som ikke synes å være mulig for et ordinært britisk band, nemlig å selge drøssevis med plater i USA. Ved siden av Bush, er disse to de største britiske eksportartiklene til USA om dagen (vi snakker da utelukket musikk!), og ingen av dem ser ut til å få slå rot i hjemlandet – foreløpig!
Dette er ganske unikt, da Republica på ALLE måter låter sær-britiske, og frir tilsynelatende i utgangspunktet ikke til amerikanerne i det hele tatt! Like merkelig er det at dette ikke har slått bedre an i hjemlandet, som vanligvis vet å verdsette sine egne særbritiske pop-fenomener!
Rock-vokalist gir ut barnesang. Siri Stray er en norsk sanger og låtskriver fra Østlandet. Hun…
Dalien er en norsk rapper som har sin egen stil. Det er ikke old school…
Fetter Tom har spilt inn filmmusikk med hjelp fra TNT-gitarist Ronni Le Tekrø. Forrige gang…
Hun har gitt ut sitt første soloalbum, og har ett til på vei. Hun har…
Amelie Aldner er en svensk artist bosatt i Norge. Med sin klare og kraftige stemme…
Simon Moholt fra Oslo holder det nede med old school rap på norsk. Hans EP,…