Amplified – Tip topp!

Amplified – Tip topp!

Q-Tips karakteristiske vokal er fortsatt like fremtredende, men tempo og rytmeforandringene er tydelige. Amplified er et av de mest originale hip hop albumene jeg har hørt i år, både produksjonsmessig og låtmessig. Dessuten skriver Q-Tip om litt andre ting enn rappere flest. Ikke det at sex er så fryktelig originalt, for det er stort sett det det handler om her. Litt mer underholdende enn voldsproblemer i ghettoen. I motsetning til de fleste rap-album for tiden er det kun to gjesteartister her. Busta Rhymes er på besøk i N.T., mens Korn bidrar med fuzzgitarer på End Of Time.

Skal man framheve noen av sangene her vil jeg først og fremst nevne Do It produsert av DJ Scratch og singelen Vivrant Thing. Åpningslåten Wait Up er også en typisk vorspielklassiker, med kule blåsere og greier.

Amplified er ikke noe revolusjonerende album, men det er atskillig friskere enn det meste som produseres innenfor hip hop industrien for tiden. Det er fint å se at noen tør å gå egne veier uten å stjele materiale i vildens sky.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.