Japan – Nesten en perfekt debut

Japan – Nesten en perfekt debut

Allerede i vinter ante vi at noe var på gang i bygden på Nordvestlandet, da singelen Electricity sanket nok stemmer hos våre rapportører til å toppe vår legendariske Topp 40-liste. At det ikke var snakk om et blaff, er nå endelig et helt album fra samme gjeng et hederlig bevis på.
Bak navnet Suzuki skjuler musikerne Arvid Lønne, Sten Hansen, Terje Litzheim og Helge Nordheim seg.

Suzuki har med Japan klart å bli «stjerner» i vår lille redaksjon, og går det som vi håper, vil de også kunne bli det utenfor våre fire vegger (og utenfor deres egen bygd, hvor jeg regner med at de allerede har oppnådd den nevnte status)!

Suzuki beveger seg i et musikalsk landskap som til tider får meg til å tenke på ting som Tindersticks, og andre ganger på Sonic Youth, Motorpsycho, eller Joy Division for den saks skyld! Tidvis dystert, tidvis rått – men hele veien genialt! Vi snakker med andre ord om en liten sensasjon… og det fra Høyanger!

Hvor lang tid det tar før et visst japansk konsern legger kjepper i hjulene for valg av bandnavn kan vi ikke svare på, men sikkert er det at Suzuki har landet, og spør du oss ligger verden framfor deres føtter og de bør skrike etter dem!

Hele fjorten spor har bandet inkludert på sin debutplate, og jeg kan melde om mange høydepunkter. Likte du den geniale Electricity, vil du neppe bli skuffet over det resterende utvalget som er med på albumet. Det går mange år mellom hver gang det dukker opp en debut som nesten tar pusten fra meg, og enda lengre tid mellom hver gang dette skjer med utgivelser som stammer fra dette landet. Suzuki har lyktes med nesten alt i sitt første forsøk, og står utvilsomt for årets norske opptur.

Japan er bygget på variasjoner, og inneholder massevis av oppfinnsomme effekter (som sikkert hører hjemme i lo-fi sjangeren), som krydrer innholdet til at smaksopplevelsen blir som å oppdage det meksikanske kjøkken for aller første gang.

Jeg er imponert, og i denne stund føles det godt å ha norske røtter igjen.

Panky MacHalloon

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.