LP – Hip hop med potensiale…

LP – Hip hop med potensiale…

La meg med en gang legge til at det her egentlig ikke er snakk om noen annet enn en EP, selv om de gir oss tretten spor. Tre, fire av sporene er det vi kan kalle, såkalte introer. Løsrevne kutt fra reklamesnutter fra amerikansk radio- eller fjernsynsreklame, som høres ut som om det er fra tidlig på 60-tallet. Etter min mening helt unødvendig, og jeg kan ikke helt se sammenhengen til deres musikalske bidrag. Disse sporene blir mer til irritasjon enn glede. I tillegg, kommer det et spor med løsrevne radiosnutter som er imikset musikk, Lessons 6: The Lecture. For så vidt et greit instrumentalbidrag, men når den kommer igjen senere på albumet, så og si identisk til den tidligere, Lessons 6 (Reprise), begynner jeg å lure? Det vi så sitter igjen med er en seks, sju musikalske bidrag, men til gjengjeld er det her mye bra.

Jurassic 5 består av Cut Chemist, Chali 2na, Zaakir, Marc 7even og DJ Nu-Mark. De rapper ofte i flertall, så alle medlemmene i gruppen er med å bidrar med vokal på låtene, det vi musikalsk kan kalle «sing-a-long». Åpningssporet, In the Flesh, er en funky låt med rett hip hop-komp, og du føler godt rytmen i låten. Men, den klare juvelen er deres største singel, Jayou, som har blitt en stor radiohit de fleste steder. Cut Chemist og Nu-Mark har produsert albumet, og deres bakgrunnsmusikk er her i funky særklasse, og den er ledet an av et fløytespill som får hvem som helst til å føle en fantastisk grooverytme. Andre positive innslag på albumet som jeg særlig vil trekke frem er Concrete Schoolyard, Action Satisfaction, Improvise og Without A Doubt, som alle er funky hip hop-låter. De har alle kreativitet og solid teknikk og produksjon bak seg, og med gruppens glade sing-a-long-stil beviser de at hip hop-rap kan bli ganske så bra.

Dette albumet har veldig mye bra hip hop å by på, men på grunn av dens varierende innhold, får den ikke toppkarakter. Tross alt, albumet kan absolutt anbefales, men jeg tror ikke det blir Jurassic 5 som redder hip hop-rap’ens musikalske sjanger.

Pål Endre Eriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.