40 Dayz & 40 Nightz – Et solid stykke rap

40 Dayz & 40 Nightz – Et solid stykke rap

Men da begynte ting endelig å ta form. Dette er rap om gatelivet, om å vokse opp «the hard nigga way». Han hadde stor suksess med låten Paparazzi i 1996, og fikk vel da sitt endelige gjennombrudd.
På sitt nye album uttrykker Xzibit mye av sitt sinne gjennom låtskriving, og tar ut en del av fiendtligheten i tankene sine og får det heller ned som rap, i steden for å gjøre noe «annet». Tekstene handler mye om hans eget liv, og han er ikke redd for å stå fram og uttrykke sine meninger.

Med sin mørke og «sinte» vokal gir Xzibit oss et solid stykke rap, som legger mer vekt på tekst og budskap, enn å få uttrykt den kommersielle hip hop-beaten. Innimellom kan det bli en del oppgulp og stakkato musikk, og til tider går det mye i den samme rytmen, fordi beat variasjonene er ikke av de mest kreative. Men, derfor synes jeg gjerne at låter som What You See Is What You Get, Pussy Pop, Shroomz og Inside Job er positive spor å trekke fram, her sporer man klart kunstnerisk kreativitet En god produksjon av en dyktig rapper.

Pål Endre Eriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.