Braid Of Knees – En dyktig låtskrivers idémyldring

Braid Of Knees – En dyktig låtskrivers idémyldring

Primus motor Øyvind Holm har helt tydelig en vei han vil gå med bandet sitt og han klarer virkelig å gjøre Dipsomaniacs til et band med særpreg. 90-tallsmusikk, helt klart, men Beatles og Lennon og andre 60-tallsikoner skinner tydelig i gjennom.

Og oppi den musikalske gryta ligger det også noen ingredienser som ligner på Motorpsycho. Kanskje er dette fordi mangeårig Motorpsycho-medhjelper Lars Lien har sittet bak spakene. Men uansett er det ikke tvil om at Braid Of Knees har en rekke sterke låter, f.eks. førstesingel The Water Choir’s Drowning, Smart Triangular Sandwich (svært Motorpsychosk), Dead Right og Sum Genius. Alle låter som på sin småpsykedeliske, men ærlige måte gjenspeiler en dyktig låtskrivers evne til å lage noe spesielt ut av sine ideer.

Det hele koker egentlig bare ned til om du liker musikken og måten den blir framført på. Det betyr at du må like litt rare lyder, sære arrangement og ikke synes at Holms skvikete stemme blir for….skvikete.

For min del blir det litt monotont, selv i sin variasjon. Men jeg liker nevnte sanger og jeg liker at man ikke må lage musikk akkurat slik alle andre lager det. Det er ihvertfall musikk med integritet og det skal man ikke kimse av. Anbefales spesielt til de som setter pris på litt psykedelia i sin pop/rock-suppe. Alle andre; rett og slett fin til sitt bruk.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.