Spinter – Lyst til å slappe av?

Spinter – Lyst til å slappe av?

Sneaker Pimps kan være synonymt med begrepet «tenkemusikk». Et typisk eksempel på en vel gjennomført plate du bare kan synke ned i sofaen og nyte. Selv om låtene ikke er særlig varierte, og mye av det samme går igjen er dette en stor plate. Det hele begynner med sporet Half Life som består av en flytende blanding av akustisk gitar, piano, fiolin og en rekke andre friske innslag. Alt er kombinert med nydelig vokal. Oppskriften benyttes videre gjennom hele platen, men blir kanskje ikke så mektig og svevende som i Half Life – som blir stående som det absolutte høydepunktet. Et annet glimrende spor er Empathy, som ikke er et nevneverdig mindre vellykket. Her er det den akustiske gitaren og det nesten hviskende koret som gjør utslaget. Legg også merke til Flowers And Silence!

Dessverre har den kvinnelige vokalisten Kelli Dayton valgt å forlate bandet siden forrige utgivelse. Dette har medført en viss endring i Sneaker Pimps uttrykksform, men de har likevel klart å videreføre den helt spesielle, nesten melankolske stemningen i musikken sin.

Det er faretruende hvordan følelsen av å bli litt sentimental henger over en når man lytter til denne, litt triste, stemningen som vedvarer gjennom hele Splinter. Koringen blir på en måte både munter og litt trist på samme tid, hvis det lar seg forene. Sneaker Pimps er jevnt over svært behagelige her. Splinter er rett og slett et album som kan benyttes som et botemiddel mot stressymptomer…

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.