Chant Down babylon – Gamle sanger om igjen

Chant Down babylon – Gamle sanger om igjen

Denne gangen er det Bob Marleys sønn, Stephen Marley, som med sine musikervenner har gått sammen om å lage en hyllest til farens berømte musikk. Velkjente artister som Busta Rhymes, Chuck D, Lauryn Hill og mange med dem, har satt sammen et absolutt spennende utvalg av både remikser og duetter kombinert med opptak av Marley selv. Artistene tolker Marley med innslag av hip hop og r&b, noe som fungerer helt greit, men spesielt spennende blir det i grunnen ikke.

Sporet som løfter samlingen er helt klart singelsporet hvor Lauryn Hill synger duett med sin avdøde svigerfar i et gammelt opptak av den ikke helt ukjente låten Turn Your Lights Down Low. Det måtte jo egentlig bare gå bra.

Det skal mye til at musikk blir dårlig når så mange flinke musikere går sammen om å lage nye tolkninger. Det har det heller ikke blitt denne gangen, men det holdt i grunnen med Dreams Of Freedom- Ambient Translations Of Bob Marley In Dub fra et par år tilbake. Det var et spennende, og vellykket prosjekt første gangen. Likevel er det ikke alltid det er nødvendig å følge opp et vellykket prosjekt. Jeg har i alle fall fått min dose…

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.