Songs From The Last Century – Listen without prejudice… volume 2?

Songs From The Last Century – Listen without prejudice… volume 2?

På Songs From The Last Century tar George Michael for seg ti personlige favoritter fra det siste århundret, fordelt på melodier fra 1930- til 90-tallet. Grunnlaget for at Michael skal lykkes er udiskutabelt tilstede gjennom hele produksjonen. Fallhøyden er likevel stor i slike produksjoner, og ved flere anledninger balanserer han på kanten av stupet. Men George tolker for eksempel Police-låten Roxanne med en usedvanlig følsomhet og eleganse. Han viser stor respekt for klassikere som You’ve Changed (Billie Holliday), The First Time Ever I Saw Your Face (kjent gjennom Elvis Presley og Roberta Flack). Her fanger Michael opp en sjelden intensitet og får med sin feilfrie stemme hårene i nakken til å reise seg. Dette er vakkert!
Men når den samme George prøver seg på Nina Simones My Baby Just Cares For Me rører han ved hellig grunn, og gjør en utilgivelig bommert. INGEN kan gjøre en Simone, ikke engang et naturtalent som George Michael her! Samtidig er det uforståelig at han har plukket ut spor som Miss Sarajevo (fra U2-medlemmenes Passengers-prosjekt, sunget av Bono og Luciano Pavarotti på originalutgaven fra 1995).
George Michael kommer seg i trygghet et stykke fra stupkanten ved å «gjøre en Sinatra» av Secret Love (hit for Doris Day i 1953) og av Cole Porters It’s Alright With Me. Lydbildet er jevnt over pakket inn i kledelige taffeljazz-arrangementer, og fungerer svært bra i kombinasjon med Goggens stemme.

Alt i alt viser George Michael seg atter en gang hvilken glimrende og habil musiker han faktisk er, men er likevel ikke like suveren her som han har vist gjennom sine siste studioalbum. På sitt beste er Michael i en klasse for seg selv, mens utvalget av sanger kanskje er det som aller mest svekker innholdet på Songs From The Last Century. Med en tittel som dette bør vi kunne forvente litt mer enn hva vi har fått.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.