Wonderlust – Pent og pyntelig

Wonderlust – Pent og pyntelig

Jeg må bare innrømme at jeg ikke er noen stor tilhenger av livealbum. Det blir uansett et antiklimaks i forhold til å være tilstede på konserten, og alt for sjelden klarer artistene å tilføre musikken noe som gjør den bedre egnet på plate enn de opprinnelige studioinnspillingene. I Heather Novas tilfelle kan det vel også diskuteres om tre studioalbum rettferdiggjør en slik utgivelse.

Men uansett innvendinger, platen er nå her. Innspilt i Tyskland i 1999 fungerer Wonderlust som en fin dokumentasjon på kvaliteten av Novas katalog. Her får du altså alle hennes mest kjente låter, og det er slettes ikke verst, for Heather Nova er en stødig låtskriver og en solid formidler. Gjennombruddshiten fra 1994, Walk This World er et eksempel på feiende flott popmusikk, og det finnes mange fine øyeblikk her, for eksempel London Rain og Truth And Bone.

Innvendingen mot dette albumet og Heather Nova generelt er at det blir litt for snilt og pent i lengden. Bare enkelte ganger lar hun gitaren komme i forgrunnen, som på Sugar der hun virkelig trår til. Og selv om hun på denne låten høres ut som Dolores fra Cranberries fungerer det som et kjærkomment avbrekk. Helt til slutt får vi platas eneste coverlåt, en godkjent versjon av Springsteens I’m On Fire.

Lyden på plata er veldig god, nesten så man mistenker at det er gjort en del pynting i studio i etterkant. Publikum er mikset helt bort unntatt mellom låtene, og ettersom versjonene her ligger tett opptil originalene kan dette albumet fungere greit som et «best of»-album for den som har lyst til å ha de mest kjente låtene på en CD. Vi andre gleder oss mer til neste studioalbum der Heather skal samarbeide med Bernard Butler.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.