A Good Tip For A Good Time – Tøff rølpemusikk

A Good Tip For A Good Time – Tøff rølpemusikk

A Good Tip For A New Beginning er debutalbumet til denne oslogruppa, og selv om det er studioalbum, høres det unektelig og på en måte live ut.

Albumet er spilt inn i et sommerhus på Nøtterøy utenfor Tønsberg, men høres ut som om den ble spilt inn direkte fra en skitten oslopub. Resultatet har ihvertfall blitt en høyenergisk utgivelse som burde være fast inventar på de fleste vorspiel.

Cato Salsa Experience har rykte på seg for å være et forrykende liveband, og selv om jeg personlig ikke har opplevd bandet i levende live, føler jeg meg trygg på at det ligger mye sannhet i det.

Bandet har tidligere en EPen Salso Casa (sluppet tidligere i år) på samvittigheten, og som bar bud om at store ting var i vente når den denne første langspilleren skulle ut.

Debutalbumet inneholder elleve låter, med en snittvarighet på rundt tre minutter. Så her går det virkelig unna i et heseblesende tempo, uten at man får tid til mange pustepauser. Låttitler som High Heeled Leather Boots og Time To Freak Out gir en pekepinn på at det er rimelig høy rølpefaktor på dette bandet.

Men hva så med låtmaterialet? Jo, det fungerer til tider. Samtidig er det langt fra et perfekt album vi her får servert. Noen av låtene blir litt ensformige, mens spillegleden og energien som alltid er tilstede, llievel trekker helhetsinntrykket opp.

Bandet har også blitt sammenlignet med tidlig Stones og band som Stooges og MC5. For øvrig alle sammenligninger jeg kan si meg enig i. Blåserne i Jaga Jazzist deltar også på et par av sporene som bidrar til å gi disse låtene en ekstra dimensjon. So, The Circus Is Back In Town er kanskje den beste låta på et jevnt og godt, men ellers noe slitsomt album.

Espen Hovelsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.