While Others Dance, Sister Sonny – Oppsiktsvekkende bra!

While Others Dance, Sister Sonny – Oppsiktsvekkende bra!

Sister Sonny anno 2000 er nemlig noe annet enn den lavmælte produksjonen vi ble presentert for på Lovesongs i fjor, som igjen var en vesentlig endring fra det lydbildet som den noe mer rocka Why I Feel She Is Not To Be Trusted fra 1998 bar preg av. De har med andre ord laget tre svært forskjellige album, som i seg selv er en bekreftelse på at Sister Sonny har mange strenger å spille på. Og de mestrer dem alle like bra!

While Others Dance, Sister Sonny er en mindre dyster plate enn forgjengeren, og på overflaten kan det umiddelbart virke som om akkurat dette kan bli en døråpner for at flere skal bli oppmerksomme på dette dyktige bandet. Melodilinjene er kombinerte med fantasifulle arrangementsmessige teknikker som gjør denne plata oppsiktsvekkende. Det slår meg at jeg kanskje har å gjøre med et aldri så lite underverk jeg ikke kan huske å ha følt på kroppen siden jeg første gang hørte Joy Division i 1979!

Sister Sonny har fått hjelp fra to andre aktuelle bergensbaserte band på plata, Monopot og Ai Phoenix (hvis vokalist Mona Mørk bidrar på to spor), men selv om det musikalske slektskapet de tre imellom virker tydelig, kommer det også helt klart fram hvem som er storesøster i «søskenflokken»! Sister Sonny har kanskje til en viss grad latt seg inspirere av sine «yngre søsken», men det de får fram i form av tretten geniale musikkstykker er likevel noe som for meg står som usedvanlig i all sin finurlige form og forrykende prakt.

Søstrene finner ikke opp kruttet på nytt, men alt de gjør oser av kreativitet og troverdighet, og det hele er originalt og forførende framført på et nesten mystisk vis. Den som ikke lar seg hengi til harmonien som åpenbarer seg i det fantastiske lyduniverset som Sister Sonny her skaper burde vært fratatt retten til å lytte på musikk!

En av årtusenets første plateutgivelser kan kanskje også vise seg å bli en av de viktigste. Dersom verden er en rettferdig plass, vil Sister Sonny få et velfortjent gjennombrudd med While Others Dance, Sister Sonny fordi de har laget en banebrytende plate.

Mye kan tyde på at fotfestet de allerede har fått i USA med Lovesongs (som i skrivende stund fremdeles er inne på Topp 10 på den amerikanske college-listen) gir grunnlag nok til at Sister Sonny kan bli bandet som endelig setter Norge på verdenskartet på den alternative rockscenen. While Others Dance, Sister Sonny har ihvertfall alt som skal til, og vel så det, for å gi grunnlag til å være optimistisk innstilt til den nye tiden vi nylig har entret…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.